• 06.03.2015

  Premieră medicală în Dobrogea. Medicii de la OCH au extirpat un rinichi laparoscopic

  Specialiştii de la Ovidius Clinical Hospital au realizat încă o intervenţie chirurgicală de mare anvergură, în premieră pentru Dobrogea. Un pacient în vârstă de 80 de ani, ajuns la consult medical pentru hematurie şi patologie oncologică a aparatului urinar, a beneficiat de un tratament chirurgical de excepţie.

  Intervenţia a fost făcută de o echipă de medici din care au făcut parte Ș.L. Univ. Dr. Ion Dragomirişteanu, medic primar urologie, Asist. Univ. Dr. Azis Olgun, medic specialist urologie şi Dr. Alina Vieru, medic specialist chirurgie generală.

  „A fost vorba de o intervenţie laparoscopică cu miză de radicalitate oncologică prin care pacientului i-a fost extirpat rinichiul drept, operaţia numindu-se nefroureterectomie laparascopică”, a spus Dr. Azis Olgun.

  Pacientul a plecat din spital după numai 3 zile de spitalizare, lucru care ar fi fost imposibil în cazul unei intervenţii de chirurgie clasică, ce ar fi necesitat o recuperare de câteva săptămâni.

  „E bine că s-a spart gheaţa şi în această zonă a ţării noastre şi pacienţii nu mai sunt nevoiţi să plece chiar şi în afara României pentru astfel de intervenţii. La Ovidius Clinical Hospital există o echipă de profesionişti, mai mult decât bine pregătiţi, cu multă experienţă în domeniu şi echipamente de ultimă oră care răspund necesităţilor unor tehnici moderne, astfel fiind posibilă realizarea de operaţii la cel mai înalt nivel”, a spus Dr. Ion Dragomirişteanu.

  Intervenţia prin care pacientului i-a fost extirpat un rinichi şi ureterul a durat doar 3 ore şi a beneficiat de aportul medicilor anestezişti Dr. Roxana Mardare şi Dr. Alina Moldovan.

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.