• 18.01.2015

  Intervenţie chirurgicală de mare anvergură la Ovidius Clinical Hospital

  Ovidius Clinical Hospital este spitalul în care a fost posibilă, din nou, realizarea cu succes a unei intervenţii chirurgicale de mare fineţe.  Un bărbat în vârstă de 60 de ani, cu o tumoră hepatică ce îi punea viaţa în pericol, a beneficiat, săptămâna trecută, de întreaga îndemânare a medicilor specialişti şi a dotărilor de ultimă generaţie ale instituţiei medicale.

  În urma unui control de rutină, care a impus o ecografie abdominală, medicii au descoperit că pacientul dezvoltase o tumoră hepatică din cauza unei ciroze toxic-nutriţionale şi a unei infecţii cu virus hepatitic C.

  “A fost vorba despre o tumoră hepatică pe fondul unei ciroze pentru care s-a făcut o operaţie de ablaţie a acesteia. Intervenţia a decurs în condiţii foarte bune, pe de o parte datorită competenţei echipei anestezico-chirurgicale, pe de altă parte datorită dotărilor spitalului.”, a spus Conf. Vladislav Braşoveanu, medic primar chirurg Clinica de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic “Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni, București.

  Echipa care a realizat dificila intervenţie a fost condusă de Conf. Dr. Vladislav Braşoveanu şi completată de specialiştii Ovidius Clinical Hospital, respectiv Ş.L. Univ. Dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală şi Dr. Paris Stamule, medic primar chirurgie generală.

  „Acest gen de operaţii sunt rare în spitalele private din România, din cauza complexităţii tehnice. A fost vorba despre o intervenţie chirurgicală care a necesitat o pregătire preoperatorie detaliată și o susținere postoperatorie atent condusă, realizată în serviciul de Terapie Intensivă al Ovidius Clinical Hospital, special dotat pentru astfel de cazuri”, a subliniat Ş.L. Univ. Dr. Nicolae Ciufu.

  Pacientul a avut doar cuvinte de laudă la adresa echipei medicale care a efectuat intervenţia, dar si pentru instituţia care l-a găzduit.

  „După operaţie m-am simţit mult mai bine. Am avut noroc că am găsit medicii şi locul în care să mă pot opera. Condiţiile sunt excepţionale, personalul foarte atent, m-am simţit mai bine ca la hotel. Când eşti bolnav, eşti mai arţăgos, mai nemulţumit dar cei de aici au avut foarte multă răbdare cu mine şi m-au tratat cu maximă atenţie”, a spus bărbatul.

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.