• 06.12.2017

  Durerile osteoarticulare și tratamente de recuperare la OCH

  Durerile de spate și de oase devin o problemă comună odată cu venirea frigului. În sezonul rece suntem predispuși la sedentarism, un inamic al omului modern. Absența activității fizice este asociată cu un risc crescut de anxietate, tulburări de somn, izolare socială sau probleme ale metabolismului.

  Cercetările au demonstrat faptul că oamenii care petrec mai mult de șase ore pe zi la birou au un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială, ateroscleroză si rigidizarea arterelor, angină pectorală, tromboză profundă și formarea de cheaguri de sânge la nivelul membrelor inferioare, precum și boli coronariene.

  Un semnal de alarmă în plus este că sezonul rece afectează persoanele meteodependente prin: creșterea iritabilității, anxietate, depresie, apatie, oboseală, lipsă de concentrare, tulburări de somn, cefalee, dureri reumatice.

  Sezonul rece este un anotimp inevitabil și pentru a trece mai ușor peste disconfortul cauzat de temperaturile scăzute, este indicată urmarea unor tratamente de recuperare și reabilitare specializate, în cadrul unei baze de tratament complexe, ce oferă servicii medicale personalizate în funcție de afecțiunile fiecărui pacient.

  Dr. Tatiana Tulea, medic specialist recuperare și reabilitare medicală la Ovidius Clinical Hospital, explică despre alternativele de tratament pe care le oferă hidrokinetoterapia.

  „Căldura apei este utilă în reducerea durerii și spasmelor musculare, creșterea fluxului sanguin de asemenea, dacă terapia se face în apă caldă (31-33 ° C). Circulația se îmbunătățește și acest lucru ajută durerea să se estompeze, căldura ridică pragul durerii prin producerea unei forme de  relaxare generală a mușchilor, stabilitatea termică  permite menținerea temperaturii corporale aproape constante, iar mișcarea are efecte în creșterea și menținerea sistemului imunitar. În plus, apa caldă creează un mediu confortabil pentru mușchi iar exercițiile de mobilitate se efectuează cu ușurință. La noi tratamentul este adaptat exclusiv nevoilor pacientului pentru a obține cel mai bun nivel de reabilitare posibil”, a spus Dr. Tulea.

  Terapia cu apă poate fi soluția pentru persoane care suferă de afecțiuni osteoarticulare, neurologice, reumatologice, ortopedice, neurochirurgicale, etc. Fiecare pacient beneficiază la OCH de un tratament individualizat. Afecțiunile care pot fi tratate prin hidrokinetoterapie sunt: 

  ·       Dureri de spate, instabilitate lombară;

  ·       Dureri la nivelul coloanei cervicale;

  ·       Leziuni sportive;

  ·       Tendinopatia;

  ·       Tulburări de echilibru/ coordonare;

  ·       Dureri ale umărului și brațului;

  ·       Osteoartrita;

  ·       Artrita reumatoidă și fibromialgia;

  ·       Spondilită anchilozantă;

  ·       Reabilitarea după fracturi osoase, înlocuirea articulațiilor sau repararea tendoanelor.

  „ La baza de tratament din cadrul Ovidius Clinical Hospital se pot trata toate persoanele care nu prezintă o contraindicație la tratamentul de recuperare, chiar și copiii, pentru afecțiuni osteoarticulare: tulburări de statică vertebrală, post-traumatici, dar numai la indicația medicului ortoped”, menționeaza Dr. Tulea. 

   

  Baza de tratament OCH oferă terapia Yumeiho și Aqua Energy

  Terapia Yumeiho constă în aplicarea metodică a unui set complex de proceduri manuale și exerciții fizice menite să restabilească echilibrul funcțional al organismului uman, astfel o gamă variată de tulburări care pot provoca atât afecțiuni acute cât și cronice sunt eliminate sau ameliorate.

  „Deși Yumeiho este o metodă concepută pentru a fi în principal aplicată profilatic, ea se mai numește ‚terapie’ datorită faptului că scopul principal este tratarea sau reducerea cauzelor tulburărilor funcționale care, în timp, pot duce la suferințe cronice, precum și pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și fizică”, detaliază medicul despre terapia manual-posturală. 

  Durerile de spate, scolioza, asimetriile de bazin, probleme articulare și tensiune musculară, tulburări de somn, acestea sunt doar câteva dintre problemele de sănătate care pot fi tratate cu succes cu terapia Yumeiho. Pacienții care utilizează această terapie au parte de un beneficiu suplimentar: sentimentul de relaxare și rejuvenare totală.

  Terapia Yumeiho cuprinde între 10 și 30 de ședințe, iar  cele mai bune rezultate pot fi obținute dacă sesiunile sunt efectuate continuu. În cadrul OCH, după finalizarea unui plan de terapie, se recomandă terapia Yumeiho lunar ca și tratament relaxant și preventiv. 

  Aqua Energy include exerciții și tratamente realizate în apă pentru reabilitare fizică, relaxare, fitness și îmbunătățirea calității vieții. Sub supravegherea unui terapeut profesionist, terapia acvatică asigură exerciții profunde și intense într-un mediu calmant și confortabil.

   „Această formă de terapie promovează funcționarea fizică cu ajutorul proprietăților de restabilire și dezintoxicare a apei. Aquabiking – bicicletă subacvală, de exemplu, este ușor de efectuat descărcând presiunea din articulații și evitând numeroase traume, adesea induse de exercițiile cardio practicate în afara apei. Este ideală pentru sportivi, foști sportivi, vârstnici, persoane sedentare, supraponderale. Jeturile subacvale speciale din bazin pot ajută pacienții să-și întărească mușchii și să îmbunătățească circulația locală”, explică Dr. Tulea despre programul Aqua Energy.

  Baza de tratament și recuperare medicală din cadrul Ovidius Clinical Hospital oferă soluții de reabilitare medicală pacienților, în funcție de afecțiuni și de recomandările medicale, pentru a-i sprijini pe aceștia în menținerea stării de sănătate pe perioada sezonului rece.

   

  Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților tratamente și programe specializate, ultramoderne, de reabilitare medicală, în cadrul bazei de tratament și recuperare, dotată la cele mai înalte standarde de performanță tehnologică.

  Personalul medical specializat coordonează activitățile de recuperare medicală în cadrul bazinului de hidrokinetoterapie, în sala de kinetoterapie (dotată cu aparatură de ultimă generaţie) şi de fizioterapie, unde se pot efectua toata gama de proceduri specifice.

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.