close

Medici

Dr. Gabriela Răileanu

Scurtă prezentare

Medic specialist cardiolog,
competență în electrofiziologia cardiacă și implant de stimulatoare și defibrilatoare cardiace

Dr. Gabriela Răileanu, medic specialist cardiolog, supraspecializat în electrofiziologie cardiacă, activează în cadrul Ovidius Clinical Hospital.

Dr. Răileanu este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca și deține certificare națională și europeană (examen EHRA/ESC) de electrofiziolog cardiac. S-a pregatit în cadrul bursei EHRA în Amsterdam, Olanda, sub directa îndrumare a Dr. Jonas de Jong si echipa acestuia, unde a (co)-efectuat deja sute de proceduri electrofiziologice la cele mai înalte standarde europene. Această bursă a completat experiența profesională anterioară a dr. Răileanu din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”, București și Institutului de Boli Cardiovasculare „I.M. George Georgescu”, Iași și urmează unui alt stagiu de formare în electrofiziogie și cardiostimulare permanentă efectuat în departamentul de electrofiziologie cardiacă al Spitalului Universitar din Szeged, Ungaria, sub îndrumarea Dr. Laszlo Saghy.

Dr. Răileanu are competență în efectuarea de:

• ablații cardiace cu radiofrecvență (tahicardii paroxistice supraventriculare, fibrilație atrială, flutter atrial tipic și atipic, extrasistolie ventriculară și tahicardie ventriculară pe cord normal structural și pe cord patologic);
• crioablație (fibrilație atrială);
• pulsed field ablation sau electroporație (fibrilație atrială);
• implant de dispozitive cardiace (stimulatoare cardiace unicameral și bicamerale, inclusiv implant de sonde pentru stimulare a sistemului de conducere fiziologic, defibrilatoare cardiace transvenoase și subcutane, dispozitive de resincronizare cardiac, ILR).
Are experiență în utilizarea sistemelor electroanatomice 3 D (Carto, Ensite) și a sistemului robotic de navigație (Stereotaxis).

Este membră în următoarele asociații profesionale:

• Societatea Europeană de Cardiologie;
• European Heart Rhythm Association;
• Societatea Română de Cardiologie și Grupul de Lucru Aritmologie.

Dr. Gabriela Răileanu este exponenta unei generații de medici tineri, cu experiență acumulată în țară și în străinătate, care se dedică științei și pacientului în egală măsură.

Pentru programări si informaţii suplimentare, sunaţi la telefon 0241 480 400

Centre unde activează

Ovidius Clinical Hospital