close

Medici

Dr. Marius Bărbulescu

Scurtă prezentare

Medic primar chirurgie generală / Doctor în Științe Medicale

Dr. Marius Bărbulescu, medic primar chirurgie generală, activează în cadrul Ovidius Clinical Hospital și a Policlinicii OCH Constanța. Dr. Bărbulescu este absolvent al Facultății de Medicină Generală, Universitatea „Ovidius” Constanța, iar în parcursul său profesional, a activat la spitale de top din România, Anglia, Țara Galilor și Scoția. Este Doctor în Științe Medicale, titlu obținut la UMF „Gr.T.Popa” Iași, în cotutelă cu UMF „Carol Davila” București, cu lucrarea „Valoarea laparoscopiei în diagnosticul și tratamentul neoplasmului colorectal”.

Dr. Bărbulescu a început specializarea în chirurgie generală la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Aşchie şi a continuat să se perfecționeze la Clinica de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu. A făcut parte din echipa de prelevare hepatică de la donator cadavru de la I.C. Fundeni, unde s-a supraspecializat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi transplant hepatic, tehnică practicată ulterior și în cadrul Derriford NHS Hospital din Plymouth, Anglia.

A profesat ca medic specialist chirurg şi la Spitalul Clinic Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Și-a continuat parcursul profesional în cadrul mai multor spitale universitare, din Anglia și Țara Galilor, specializându-se în chirugie laparoscopică:

• de urgență;
• colorectală;
• a herniilor inghinale.

Are competență în endoscopie digestivă diagnostică și terapeutică și în chirurgie laparoscopică nivel II – tehnici avansate. Este autor și coautor a numeroase lucrări științifice, prezentate sau publicate și coautor la cartea „Atlas de tehnici de chirurgie laparoscopică colorectală” (capitolul „Apendicectomia laparoscopică” și capitolul „Colostomia sigmoidiană”).

Dr. Bărbulescu este membru în următoarele asociații profesionale:

• Colegiul Medicilor din România, filiala București;
• Societatea Română de Chirurgie;
• Asociația Română de Chirurgie Endoscopică (ARCE);
• European Association of Endoscopic Surgery (EAES);
• European Society of Coloproctology (ESCP);
• Colegiul Medicilor din Regatul Unit / General Medical Council (GMC).

În cei aproape 20 de ani de activitate prodigioasă, dr. Bărbulescu a efectuat mii de intervenții în beneficiul pacienților săi pentru care găsește de fiecare dată soluția chirurgicală potrivită.

Pentru programări si informaţii suplimentare, sunaţi la telefon 0241 480 400

Centre unde activează

Ovidius Clinical Hospital

Policlinica OCH