close

HOMEOPATIA: răspunsuri la provocările majore din sănătate

2024-06-16

Educația și Dezvoltarea în Homeopatie este asigurată prin Organizația Internațională de Invățământ CEDH – Centrul pentru Educație și Dezvoltare a Homeopatiei Clinice - care formează anual peste 3.000 de profesioniști din domeniul sănătății, la nivel mondial.

Fondată în 1972, CEDH este cea mai mare școală de formare în homeopatie clinică din lume, cu lectori practicieni specializați. În perioada 7-8 iunie 2024, la Bruxelles, a avut loc a 11-a Conferință Internațională CEDH, cu tema „Major Health Challenges: Finding Answers in Homeopathy”.Prezentă la conferință, Ș.L. Dr. Cristina Farcaș, medic specialist medicină internă și homeopatie în cadrul OCH, apreciază acest moment ca fiind unul excepțional.

Calitatea celor 30 de vorbitori, din 8 țări diferite, a fost una de înalt nivel, schimbul de experiență dintre cei prezenți a fost intens și benefic, toate sesiunile de comunicări au fost de interes larg, s-au împărtășit practici clinice și s-au discutat cazuri interesante. Toți cei prezenți, organizatori, vorbitori, participanți suntem clinicieni cu practică îndelungată și rezultate obținute în beneficiul pacienților noștri, cu ajutorul homeopatiei.


Medicina integrativă este o practică tot mai des întâlnită în clinicile mari și eu apreciez cu mândrie integrarea homeopatiei ca metoda terapeutică în Spitalul OCH Constanța. Între temele mari abordate anul acesta la CEDH au fost sănătatea mentală, respectiv anxietatea, tulburările de somn, tulburările cognitive, tulburările de comportament alimentar, tulburările obsesiv-compulsive, păstrarea sănătății, cu focus pe prevenirea tulburărilor metabolice, excesului de greutate și obezității, stresului oxidativ, tulburărilor sexuale, menopauzei/andropauzei și importanța activității fizice, precum și sănătatea femeilor, discutându-se teme precum endometrioza, fertilitatea, sindromul ovarului polichistic și aportul homeopatiei în sprijinul bolnavilor cu cancer – îngrijire de susținere, medicina integrativă.


Bineînțeles, nu au lipsit dintre comunicări noutățile și progresul înregistrate în cercetarea în domeniul homeopatiei. La final, beneficiarii acestor conferințe sunt bolnavii pe care îi îngrijim și susținem în parcursul lor spre o stare optimă de sănătate.
#AducemPerformanțaAcasă

Programați-vă la medic pentru orice problemă medicală, efectuați controale de rutină în mod regulat. Pentru diagnosticarea, evaluarea și îngrijirea potrivită a oricărei afecțiuni, consultați medicii Ovidius Clinical Hospital.

OCH este cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României și oferă o gamă completă de servicii medicale, diagnostic rapid, tratament modern, abordare multidisciplinară și medicină integrativă.

Pacienții pot apela la serviciile OCH atât în Spitalul OCH, cât și la Policlinica OCH Constanța, unde vor fi consultați și tratați de medici cu experiență națională și internațională. 

Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.