close

Ovidius Clinical Hospital: 10 ani de performanță în proctologie

2024-06-06

Departamentul de proctologie OCH funcționează de 10 ani, încă de la deschiderea porților acestei instituții medicale în serviciul pacienților din Sud-Estul României. Proctologia este specialitatea medicală care se ocupă cu tratamentul bolilor din segmentul terminal al tubului digestiv, „regiunea ano-perineală”, respectiv cu patologia benignă a canalului anal, rectului şi a regiunii perianale.

Proctologie OCH – cea mai potrivită alegere pentru consult și tratament de specialitate

Hemoroizii sunt dilatații varicoase ale venelor ano-rectale, iar principalul simptom al apariției acestora este sângerarea. Pacienții, ca prim reflex, aleg să meargă la farmacie și să-și ia un tratament rapid care să le ușureze disconfortul, însă cel mai bine e să consulte un medic. De ce? Simplu: alte afecțiuni, mult mai grave, se pot manifesta la început exact ca hemoroizii”, declară dr. Andrei Cristian Ionescu, medic primar chirurgie, specializat în proctologie la OCH.

Tratamentul hemoroizilor este prescris în funcție de stadiul bolii, de complicații, precum și de activitatea desfășurată de pacient. Chiar dacă acum există diferite tipuri de tratament nedureros al hemoroizilor, există însă situații în care bisturiul poate rămâne singura cale de tratament. Pacienții e bine să știe că tratamentul clasic cu bisturiul se practică în prezent doar în anumite cazuri medicale, care nu pot beneficia de metodele noi, situații în care vindecarea este mai anevoioasă, iar simptomatologia dureroasă persistă mai mult timp. Dar și aici putem vorbi de metode noi, pe care le folosim la OCH, în care vindecarea se produce fără bisturiu”, adaugă reputatul chirurg dobrogean. La OCH, tratamentul ambulator în proctologie presupune abordarea minim invazivă secvențială a bolii hemoroidale, prin ligaturi elastice şi coagulare infraroşii sau chirurgia proctologică cu radiofrecvenţă, ce este o metodă atraumatică în care se folosesc unde radio de frecvenţă înaltă pentru incizia, excizia şi coagularea ţesuturilor.

„Sunt metode cu rată redusă de incidente și complicații și recuperare postoperatorie rapidă”, mai spune dr. Ionescu.

Hemoroizii – o afecțiune supărătoare dar foarte ușor de tratat la OCH

OCH – 10 ani de performanță

Ovidius Clinical Hospital este primul spital multidisciplinar privat din Sud-Estul României. Este primul centru Siemens Healthineers din România. Este spitalul gândit și construit de un colectiv de medici, inaugurat acum 10 ani, în aprilie 2014, în jurul nevoilor pacientului și asigură diagnostic rapid, tratament la zi, abordare multidiscipinară. OCH este un spital în care tehnica medicală de vârf e integrată în munca de zi cu zi. OCH este un spital care își prețuiește medicii și întregul personal, asigurând un loc de muncă sigur, civilizat, ancorat în realitatea actuală a pieței de servicii medicale. Este locul unde #AducemPerformanțaAcasă.

Pentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.