close

12 mai: Ziua Internațională a Asistenților Medicali

2024-05-12

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este o sărbătoare globală care își propune să promoveze și să valorifice munca esențială a asistenților medicali în domeniul sănătății. Înființată pentru a evidenția rolul vital al asistentelor și asistenților medicali în societate, această zi își propune să sensibilizeze publicul larg cu privire la munca lor și să promoveze respectul și recunoașterea profesiei.


Spitalul OCH


Asistenții noștri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirii medicale.


Ziua Internațională a Asistenților Medicali este sărbătorită pe 12 mai în fiecare an. Această dată a fost aleasă în onoarea lui Florence Nightingale, o pionieră a profesiei de asistent medical, a cărei aniversare a nașterii este 12 mai (1820). Ziua comemorează, de asemenea, contribuțiile sale revoluționare la îmbunătățirea îngrijirii sănătății.


De-a lungul anilor, această zi a crescut în importanță, devenind o oportunitate majoră de a recunoaște munca asistenților medicali și de a milita pentru condiții de muncă mai bune și îngrijire a sănătății pentru toți.


Astfel, Ziua Internațională a Asistenților Medicali este un bun prilej de a recunoaște și de a sărbători munca remarcabilă a asistenților medicali, pledând în același timp pentru o mai bună susținere și apreciere a profesiei lor.


Asistenții noștri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirii medicale” este tema din 2024 a Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, aleasă de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, pentru a evidenția rolul profesiei în societate și faptul că investiția în asistență medicală are beneficii considerabile pentru omenire, inclusiv la nivel economic.

Policlinica OCH Constanța


Asistenți Medicali cu suflet pentru pacienții OCH


Din 28 de milioane de asistenți medicali ce își desfășoară activitatea pe întregul mapamond, 200 sunt asistenții medicali ai Ovidius Clinical Hospital.

Fără excepție, fiecare echipă medicală funcțională din cadrul OCH are în componență asistenți medicali. Profesioniști desăvârșiți, dedicați meseriei, asistenții medicali OCH sunt exemple de succes, care se reflectă în gradul ridicat de satisfacției al pacienților, în diminuarea riscurilor clinice și a complicațiilor survenite în timpul spitalizării, în rate scăzute de recidivă și în zâmbetele de pe chipurile celor pe care, cu răbdare nemărginită și cu responsabilitate asumată îi îngrijesc necontenit.


De la serviciile ambulatorii, la spitalizare de zi sau spitalizare continuă, colegii noștri, asistenți medicali, sunt liantul de comunicare între pacientul care accesează servicii medicale în cadrul Ovidius Clinical Hospital, membrii echipei medicale multidisciplinare, familie și aparținători”, declară Directorul de îngrijiri, Asistent Medical Principal OCH, Mirela Răileanu.


Ne bucurăm să îi sărbătorim azi și să le mulțumim în fiecare zi pentru modul în care au înțeles să își practice nobila profesie, cu demnitate, onoare și respect pentru pacient, pentru colegi și pentru comunitate.
Când am ales să investim în calitatea profesională a asistenților noștri am înțeles că viitorul ne aparține, pentru că: Asistenții noștri sunt Viitorul nostru
”, adaugă doamna Mirela Răileanu, ea însăși un model de leadership și de conduită profesională remarcabilă.Echipă medicală de succes

OCH este cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României și oferă o gamă completă de servicii medicale, diagnostic rapid, tratament modern și abordare multidisciplinară. Pacienții pot apela la serviciile OCH atât în spital, cât și la Policlinica OCH Constanța, unde vor fi consultați, tratați și asistați de personal medical cu experiență.


#AducemPerformanțaAcasăPentru programări și informații, sunați la telefon 0241 480 400.