close

Chirurgie vasculară performantă la OCH – acum cu gratuitate prin Casa de Asigurări de Sănătate

2024-03-16

Chirurgia vasculară se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor legate de sistemul vascular – arterial, venos, limfatic, concentrându-se pe gestionarea tulburărilor circulatorii și a bolilor vasculare (de la varice și insuficiență venoasă, la ateroscleroză și anevrisme).

Patologii abordate de chirurgia vasculară

Chirurgia vasculară arterială are în vedere patologii ale arterelor ajunse în stadiu avansat, chirurgical. Specialiștii în chirurgia arterelor, în mod frecvent, intervin pentru îndepărtarea plăcilor de aterom, repară anevrisme sau restabililesc fluxul sangvin, ceea ce duce la revascularizarea teritoriului irigat de vasul respectiv.

Procedurile vasculare arteriale des întâlnite sunt revascularizarea prin bypass, trombarterectomia, dezobstrucția (cu sonda Fogarty).

Chirurgia vasculară venoasă are ca obiectiv principal tratamentul afecțiunilor venoase și limfatice periferice. Chirurgii intervin pentru îndepărtarea surselor de alimentare a varicelor și eliminarea venelor dilatate, ori tratează insuficiența venoasă cronică. Afecțiunile venoase și limfatice, în general, afectează calitatea vieții pacientului, fiind surse de disconfort, dar, mai ales, de complicații severe.

Specialiștii în chirurgie vasculară abordează totodată defecte congenitale ale sistemului vascular.

Avantajele pacientului la OCH

Ovidius Clinical Hospital este cel mai mare și modern spital privat din Sud-Estul României și oferă o gamă completă de servicii medicale. Pacienții pot apela la serviciile OCH atât în spital, cât și la Policlinica OCH Constanța. Pacientul cu afecțiune ale vaselor sangvine este tratat de medici cu experiență națională și internațională, într-un spital de nivel european, dotat cu aparatură de top și facilități multiple.

Pacientul cu patologie abordată prin chirurgie vasculară poate urma întregul proces de diagnostic, tratament și recuperare într-un singur loc. Pacienții se pot programa pentru consultații de chirurgie vasculară la dr. Alina Vieru, medic specialist chirurgie generală și medic specialist chirurgie vasculară și la dr. Mădălina Corici, medic primar chirurgie vasculară, cu bilet de trimitere prin Casa de Asigurări de Sănătate.


Pentru programări și informații, sunați la 0241 480 400.