close

Abordarea de excepție a unui caz dificil de către echipa ATI OCH prezentată la ediția 49 a SARTI

2023-05-14

După trei ediții în care lucrările s-au desfășurat, în proporții variate, atât în online cât și offline, al 49-lea Congres al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și evenimentele conexe, tradiționale, respectiv al 17-lea Congres Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, al 15-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă, al 22-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă, al 10-lea Simpozion „România Dodoloață” al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România și Moldova, a avut lucrările exclusiv față-n față, în perioada 10-14 mai 2023.

Prof. Dr. Șerban-Ion Bubenek-Turconi, Președintele SARTI 2023, a apreciat evenimentele care s-au desfășurat la Centrul de Conferințe Sinaia, ca fiind o oportunitate pentru educare, informare și conectarea a tuturor participanților – „Uniți suntem puternici, suntem SARTI!

Ovidius Clinical Hospital a fost reprezentat la această manifestare științifică de Dr. Alina Moldovan, medic primar anestezie și terapie intensivă, care a susținut în fața participanților lucrarea „Awake nasotracheal intubation in a patient with severe cervical-thoraco-lumbar dextroscoliosis and temporo-mandibular arthrosis”. Această intervenție complexă este meritul echipei ATI OCH, respectiv: Dr. Alina Moldovan, Dr. Stelian Mociu, Dr. Paula Mihalache, Dr. Roxana Buiucă, Dr. Angela Teodorescu și Dr. Diana Radu.

Dr. Alina Moldovan a caracterizat SARTI 2023 drept „o manifestare extraordinară, unde programul științific a fost cuprinzător și a generat discuții ample și a oferit un schimb de experiență benefic tuturor participanților. Mă bucur că și noi, echipa ATI OCH am fost printre cei care și-au prezentat experiența și cunoștințele în fața colegilor, medici de specialitate au apreciat atât prezentarea acestui caz, cât și soluțiile noastre. Cazul a fost unul dificil, un pacient cu atrofie musculară spinală avansată, tip 4, care a ajuns în serviciul nostru prin transfer de la un alt spital, cu o stare generală extrem de gravă. A fost necesară o intervenție chirurgicală de urgență, sub anestezie generală cu intubație orotraheală. Echipa noastră a gestionat cazul în mod admirabil, iar interesele și nevoile pacientului au fost pe primul plan”.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat din Sud-Estul României, cultivă performanța medicală în beneficiul pacientului. La OCH, pacientul are parte de diagnostic rapid și tratament eficient, fie medical, fie chirurgical. 

Pacienții se pot programa pentru consultații la telefon 0241480400.


#AducemPerformanțaAcasă