close

Reprezentanții OCH au fost premiați la a șaptea ediție a Congresului Național al Asociației Române de Anestezie Regională și Terapia Durerii

2023-03-29

În ultimele zile ale lunii martie 2023, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat a șaptea ediție a Congresului Național al Asociației Române de Anestezie Regională și Terapia Durerii. Printre invitați au fost specialiști de marcă, români și străini (din Austria, Belgia, China, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Irlanda, Polonia, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit, Ucraina, SUA), care au tratat teme precum: anestezia regională, durerea acută, durerea cronică, anestezia obstetricală, decizii ghidate cu ultrasunete în urgențe și în unitatea de terapie intensivă, proceduri ghidate cu ultrasunete în urgențe și în unitatea de terapie intensivă, managementul intervențional al afecțiunilor dureroase cronice.

Ovidius Clinical Hospital a fost reprezentat la această manifestare științifică de Dr. Stelian Mociu, medic șef al secției de anestezie și terapie intensivă, care a susținut în fața participanților trei lucrări de specialitate. Lucrarea „Awake craniotomy performed under scalp nerve block and continuous dexmedetomidine infusion” (Craniotomie în stare de veghe efectuată sub blocarea nervului scalpului și perfuzie continuă de dexmedetomidină), autori Dr. Stelian Mociu, Dr. Roxana Buiuca și Dr. Paula Mihalache, împreună cu dr. Raluca Fodor, medic ATI Tg. Mureș, a fost premiată de către congres.


O premieră pentru zona de sud-est a țării: Intervenție neurochirurgicală cu pacientul conștient

Dr. Stelian Mociu, medic primar anestezie și terapie intensivă OCH, certificat în managementul intervențional al durerii, a declarat: „Aceste lucrări sunt benefice pentru orice specialist în domeniu. Un congres de asemenea anvergură, care a adus la un loc medici români și străini, clinicieni de marcă, a fost momentul ideal pentru noutățile din managementul durerii. La aceste evenimente afli despre proceduri inovative, despre studii impresionante și despre experiența clinică a confraților și felul în care au abordat un caz sau altul. E, bineînțeles, parte din procesul de învățare continuă a unui medic, indiferent de specializarea sa, și sunt bucuros că am reușit să particip la această ediție și să am parte de o experiență intensă, cu prezentări, workshop-uri și discuții aplicate”.


Terapia durerii la Ovidius Clinical Hospital

Ovidius Clinical Hospital
, cel mai mare spital privat din Sud-Estul României, cultivă performanța medicală în beneficiul pacientului. La OCH, pacientul are parte de diagnostic rapid și tratament eficient, fie medical, fie chirurgical. 

Pacienții se pot programa pentru consultații la telefon: 0241 480 400.