close

Ovidius Clinical Hospital anunță: Dr. Ion Crăciun – medic nou în echipa de chirurgie cardiovasculară a OCH

2022-07-08

Din luna iulie 2022, dr. Ion Crăciun, medic specialist în chirurgie cardiovasculară, oferă pacienților o gamă largă de consultații și intervenții.

Parcursul dr. Ion Crăciun, medic specialist în chirurgie cardiovasculară, este unul marcat de studii și experiență în domeniul medical.

Pasiunea pentru medicină și dorința de perfecționare l-au determinat să urmeze cursurile Universității de Medicină și Farmacie Craiova. Oncologia, hemofilia și medicina de urgență sunt parte din abilitățile sale însușite prin studiu și practică în centre medicale din țară sau străinătate.

S-a specializat în chirurgie cardiovasculară la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș și la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” Fundeni. A luat examene de licență pentru Statele Unite și Canada, cunoscute ca step-uri (cele mai grele examene de medicină din lume), cu punctaje mari. Dr. Crăciun evaluează, diagnosticheză și indică tratamentul medical și chirurgical conform ultimelor ghiduri de specialitate din Statele Unite și Europa.

În cadrul Ovidius Clinical Hospital și al Policlinicii OCH, pe lista de afecțiuni și intervenții ale Dr. Ion Crăciun se găsesc următoarele: boala aortoiliacă, arteriopatia cronică obstructivă a membrelor inferioare, ischemia critică a membrelor inferioare, ischemia acută a membrelor inferioare și superioare, sindromul de apertură toracică superioară, boala trombembolică, boala cerebrovasculară, ateroscleroza carotidiană, managementul factorilor de risc cardiovascular, boala renovasculară, fistulele arteriovenoase congenitale, fistulele arteriovenoase dobândite, accesul venos central temporar, accesul venos central de lungă durată pentru hemodializă, complicații postoperatorii, tromboza venoasă superficială, tromboza venoasă profundă, sindromul posttrombotic, insuficiența venoasă cronică, boala varicoasă, ulcerul varicos, managementul tratamentului anticoagulant și antiagregant plachetar, evaluarea preoperatorie și postoperatorie a pacienților coronarieni, evaluarea preoperatorie și postoperatorie a pacienților valvulari, evaluarea gradului de risc cardiovascular preoperator, managementul factorilor de risc cardiovascular, anevrisme de aortă ascendentă, anevrisme de aortă toraco-abdominală, anevrisme de aortă abdominală, anevrisme de artere periferice, strategii de prevenție a bolilor cardiovasculare.

La OCH, Dr. Crăciun va oferi pacienților săi soluții integrate de diagnostic și tratament personalizate pentru fiecare pacient în parte.