close

CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII - despre chirurgia bariatrică și reducerea greutății corporale

2022-09-14

OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL organizează CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII pe 9 Octombrie 2022, ora 10.00, pentru pacienții care suferă de obezitate și doresc să afle informații corecte și soluții concrete pentru tratamentul acesteia de la echipa de medici specialiști OCH, condusă de Dr. Serac Gabriel – medic primar chirurgie generală, cu experiență recunoscută în domeniul chirurgiei bariatrice.


Prezența la curs a pacienților este GRATUITĂ, însă pentru a participa este necesar să vă înscrieți telefonic la 0241 480 400. Locurile sunt limitate la 20 de participanți. Aerul din sala de curs, unde se desfășoară această prezentare, este sterilizat prin utilizarea unei lămpi UV ce oferă acoperire pentru întreaga suprafață a sălii și toate persoanele prezente în sală vor purta mască de protecție pe toată durata cursului.


După prezentare, participanții vor primi un voucher cadou pentru o consultație inițială gratuită la echipa medicală de chirurgie bariatrică, de la care vor putea afla mai multe informații despre ce înseamnă tratamentul chirurgical al obezității și despre redobândirea greutății corporale optime.


În cadrul cursului, Dr. Serac Gabriel va discuta despre:
- soluţiile pentru reducerea excesului de greutate
- problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate
- calcularea corectă a Indicelui de Masă Corporală – IMC
- rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității – avantaje, metode și riscuri
- evaluarea pacientului și investigațiile pre-operatorii ce trebuie efectuate în chirurgia obezității
- studii de caz și schimb de impresii cu pacienții operați


Invitat special: Dr. Mociu Stelian-Ilie - medic primar anestezie și terapie intensivă, va discuta despre Managementul perioperator al pacientului cu obezitate.


Obezitatea este o boală cronică, prevalentă în întreaga lume, și reprezintă principalul motiv pentru creșterea morbidității generale, care duce la scăderea speranței de viață. Odată cu obezitatea, în corpul pacientului se instalează afecțiuni asociate, precum probleme respiratorii, metabolice, cardiovasculare, ortopedice, gastrointestinale, reproductive, neurologice. Problemele medicale asociate obezității pot dispărea odată cu scăderea în greutate, însă este necesar un efort susținut din partea pacientului în perioada post-operatorie pentru a urma indicațiile medicilor și regimul alimentar și cel de exerciții fizice pentru menținerea greutății corporale optime pe termen lung.


Evaluarea pacientului diagnosticat cu obezitate se realizează de către o echipă multi-disciplinară, ce are în componența sa specialiști în: anestezie și terapie intensivă, endocrinologie, cardiologie, pneumologie, diabet, nutriție și boli metabolice, recuperare medicală și psihologie medicală.

În prezent, chirurgia bariatrică și metabolică reprezintă cel mai eficient tratament împotriva obezității morbide și a afecțiunilor asociate. Prin intervenția chirurgicală pentru obezitate, se obține o scădere durabilă în greutate (până la 90% din excesul de greutate), redobândirea stării generale de sănătate, precum și ameliorarea simptomelor cauzate de afecțiunile asociate obezității.


Inovația chirurgiei laparoscopice utilizată în chirurgia bariatrică oferă o serie de avantaje pentru pacient:
-dureri post-operatorii minime
-vindecare rapidă
-cicatrici post-operatorii de dimensiuni reduse
-revenirea în scurt timp la activitățile zilnice


Informația corectă este esențială și reprezintă un prim pas pentru pacienți în abordarea obezității. Echipa de medici specializați în chirurgie bariatrică din cadrul Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților o evaluare a situației medicale și opțiunile de tratament în vederea scăderii în greutate și a redobândirii stării generale de sănătate.


‘Cursul pentru Tratarea Obezității’ este destinat pacienților pentru care scăderea în greutate este esențială pentru un stil de viață sănătos, activ. 

Vă invităm să vă înscrieți la numărul de telefon 0241 480 400 pentru a participa la acest eveniment dedicat pacienților cu obezitate.