och-loader

CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII - despre chirurgia bariatrică și reducerea greutății corporale

2019-11-23

OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL organizează CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII pe 23 Noiembrie 2019, ora 11.00, destinat pacienților ce doresc să afle informații corecte și soluții concrete pentru tratamentul obezității de la echipa de medici specialiști OCH, cu experiență recunoscută în domeniul chirurgiei bariatrice.


Prezența la curs a pacienților este GRATUITĂ și se realizează doar pe bază de înscriere telefonică la număr de telefon 0241 480 400.

Participanții la eveniment vor primi un voucher cadou pentru o consultație inițială gratuită la echipa medicală de chirurgie bariatrică, de la care vor putea afla mai multe informații despre ce înseamnă tratamentul chirurgical al obezității și despre redobândirea greutății corporale optime.


În cadrul cursului, echipa de chirurgie bariatrică, formată din Dr. Serac Gabriel, Dr. Vîncă Alina și Dr. Hrițcu Mihai, îi vor informa pe pacienți cu privire la:
- soluțiile pentru reducerea excesului de greutate
- problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate
- calcularea corectă a Indicelui de Masă Corporală – IMC
- rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității – avantaje, metode și riscuri - evaluarea pacientului și investigațiile pre-operatorii ce trebuie efectuate în chirurgia obezității
- studii de caz și schimb de impresii cu pacienții operați INVITAT SPECIAL: Dr. Șeila Ibadula, medic specialist endocrinologie, va discuta despre ‘Riscurile obezității în reducerea speranței de viață’.


Obezitatea este o boală cronică, prevalentă în întreaga lume, și reprezintă principalul motiv pentru creșterea morbidității generale, care duce la scăderea speranței de viață. Odată cu obezitatea, în corpul pacientului se instalează afecțiuni asociate, precum probleme respiratorii, metabolice, cardiovasculare, ortopedice, gastrointestinale, reproductive, neurologice. Problemele medicale asociate obezității pot dispărea odată cu scăderea în greutate, însă este necesar un efort susținut din partea pacientului în perioada post-operatorie pentru a urma indicațiile medicilor și regimul alimentar și cel de exerciții fizice pentru menținerea greutății corporale optime pe termen lung.


Evaluarea pacientului diagnosticat cu obezitate se realizează de către o echipă multi-disciplinară, ce are în componența sa specialiști în: anestezie și terapie intensivă, endocrinologie, cardiologie, pneumologie, diabet, nutriție și boli metabolice, recuperare medicală și psihologie medicală. În prezent, chirurgia bariatrică și metabolică reprezintă cel mai eficient tratament împotriva obezității morbide și a afecțiunilor asociate.


Prin intervenția chirurgicală pentru obezitate, se obține o scădere durabilă în greutate (până la 90% din excesul de greutate), redobândirea stării generale de sănătate, precum și ameliorarea simptomelor cauzate de afecțiunile asociate obezității.


Inovația chirurgiei laparoscopice utilizată în chirurgia bariatrică oferă o serie de avantaje pentru pacient: -dureri post-operatorii minime
-vindecare rapidă
-cicatrici post-operatorii de dimensiuni reduse
-revenirea în scurt timp la activitățile zilnice


Informația corectă este esențială și reprezintă un prim pas pentru pacienți în abordarea obezității.
Echipa de medici specialiști în chirurgie bariatrică din cadrul Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților o evaluare a situației medicale și opțiunile de tratament în vederea scăderii în greutate și a redobândirea stării generale de sănătate.


‘Cursul pentru Tratarea Obezității’ este destinat pacienților pentru care scăderea în greutatea este esențială pentru un stil de viață sănătos, activ.


Vă invităm să vă înscrieți la număr de telefon: 0241 480 400 pentru a participa la acest eveniment dedicat pacienților cu obezitate.


Misiunea Ovidius Clinical Hospital: Excelență în îngrijirea pacienților noștri.
Viziunea Ovidius Clinical Hospital: Un spital a cărei echipă are ca prioritate sănătatea pacientului. Valorile Ovidius Clinical Hospital: Siguranță, respect, responsabilitate și dăruire.

Ovidius Clinical Hospital – cel mai mare și modern spital privat din regiune.