och-loader

CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII - despre chirurgia bariatrică și reducerea greutății corporale

2021-10-06

Având în vedere contextul epidemiologic actual și ținând cont de noile restricții impuse de către guvern, dorim să vă informăm că vom amâna desfășurarea Cursului pentru tratarea obezității până la o dată ulterioară ce va fi comunicată în timp util.

Pentru pacienții care doresc să se programeze la o consultație de chirurgie bariatrică la dr. Serac Gabriel pot face acest lucru sunând la 0241 480 400.OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL organizează CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII pe 06 Noiembrie 2021, ora 11.00, destinat pacienților ce doresc să afle informații corecte și soluții concrete pentru tratamentul obezității de la echipa de medici specialiști OCH, condusă de Dr. Serac Gabriel – medic primar chirurgie generală, cu experiență recunoscută în domeniul chirurgiei bariatrice.


Prezența la curs a pacienților este GRATUITĂ și se realizează doar pe bază de înscriere telefonică la număr de telefon 0241 480 400. Prezența în sala de curs este limitată la 20 de participanți cu asigurarea distanțării fizice între scaune. Totodată, aerul din sala de curs este sterilizat prin utilizarea unei lămpi UV ce oferă acoperire pentru întreaga suprafață a sălii și toate persoanele prezente în sală vor purta mască de protecție pe toată durata cursului.


Participanții la eveniment vor primi un voucher cadou pentru o consultație inițială gratuită la echipa medicală de chirurgie bariatrică, de la care vor putea afla mai multe informații despre ce înseamnă tratamentul chirurgical al obezității și despre redobândirea greutății corporale optime.


În cadrul cursului, Dr. Serac Gabriel îi va informa pe pacienți cu privire la:

- soluţiile pentru reducerea excesului de greutate
- problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate
- calcularea corectă a Indicelui de Masă Corporală – IMC
- rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității – avantaje, metode și riscuri
- evaluarea pacientului și investigațiile pre-operatorii ce trebuie efectuate în chirurgia obezității
- studii de caz și schimb de impresii cu pacienții operați

Invitat special: Dr. Tatiana TULEA - medic primar recuperare și reabilitare medicală, va discuta despre Recuperarea post-operatorie după Gastric Sleeve.

Obezitatea este o boală cronică, prevalentă în întreaga lume, și reprezintă principalul motiv pentru creșterea morbidității generale, care duce la scăderea speranței de viață. Odată cu obezitatea, în corpul pacientului se instalează afecțiuni asociate, precum probleme respiratorii, metabolice, cardiovasculare, ortopedice, gastrointestinale, reproductive, neurologice. Problemele medicale asociate obezității pot dispărea odată cu scăderea în greutate, însă este necesar un efort susținut din partea pacientului în perioada post-operatorie pentru a urma indicațiile medicilor și regimul alimentar și cel de exerciții fizice pentru menținerea greutății corporale optime pe termen lung.


Evaluarea pacientului diagnosticat cu obezitate se realizează de către o echipă multi-disciplinară, ce are în componența sa specialiști în: anestezie și terapie intensivă, endocrinologie, cardiologie, pneumologie, diabet, nutriție și boli metabolice, recuperare medicală și psihologie medicală.


În prezent, chirurgia bariatrică și metabolică reprezintă cel mai eficient tratament împotriva obezității morbide și a afecțiunilor asociate. Prin intervenția chirurgicală pentru obezitate, se obține o scădere durabilă în greutate (până la 90% din excesul de greutate), redobândirea stării generale de sănătate, precum și ameliorarea simptomelor cauzate de afecțiunile asociate obezității.


Inovația chirurgiei laparoscopice utilizată în chirurgia bariatrică oferă o serie de avantaje pentru pacient:
-dureri post-operatorii minime
-vindecare rapidă
-cicatrici post-operatorii de dimensiuni reduse
-revenirea în scurt timp la activitățile zilnice


Informația corectă este esențială și reprezintă un prim pas pentru pacienți în abordarea obezității. Echipa de medici specialiști în chirurgie bariatrică din cadrul Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților o evaluare a situației medicale și opțiunile de tratament în vederea scăderii în greutate și a redobândirea stării generale de sănătate.


‘Cursul pentru Tratarea Obezității’ este destinat pacienților pentru care scăderea în greutatea este esențială pentru un stil de viață sănătos, activ.

Vă invităm să vă înscrieți la numărul de telefon 0241 480 400 pentru a participa la acest eveniment dedicat pacienților cu obezitate.