close

Eveniment de lansare al celui mai modern echipament de rezonanță magnetică din regiunea Sud-Est a României la OCH

2017-10-11

Medicii constănțeni au participat în data de 12 octombrie 2017 la simpozionul „IRM – Revoluția fizicii în diagnosticul medical”, organizat de către Ovidius Clinical Hospital cu sprijinul Colegiului Medicilor din Constanța.

Specialiștii care au susținut evenimentul sunt medici de renume, cu o vastă experiență în domeniul IRM. Participanții i-au urmărit pe: Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu – medic primar radiologie și imagistică medicală, coordonator al departamentului de imagistică OCH, Ș.L. Dr. Bogdan Pană – medic primar management sanitar și sănătate publică, doctor în științe medicale și director de cercetare și dezvoltare în cadrul OCH și pe invitații din partea Siemens România: Dr. Preoteasa Florin – Director de Vânzări Siemens Romania și Ing. Niculescu Florin – Country Manager Siemens Healthcare România.

„Scopul organizării acestui simpozion este de a aduce în atenția medicilor din Constanța noutățile pe care le avem la OCH, mai exact faptul că începând cu luna octombrie 2017 pacienții se pot adresa spitalului OCH pentru a-și face investigații IRM. Am ales organizarea unui astfel de eveniment deoarece este modalitatea cea mai directă și apropiată de medici pentru a afla noutăți medicale, pentru a li se aduce la cunoștință toate avantajele pe care le prezintă noul aparat de IRM Siemens Magnetom Sempra care se află deja la OCH”, menționează Dr. Carmen Ciufu.

Participanții au aflat informații importante despre tehnologia IRM de ultimă generație și Siemens Magnetom Sempra, primul echipament de acest tip achiziționat de către un spital din România. Medicii care vor folosi acest tip de investigație pot fi mai mult decât încrezători în rezultatele de o acuratețe deosebită care îi vor ajuta să-și trateze pacienții.

„Siemens Magnetom Sempra înseamnă investigații rapide și mult mai silențioase, cea mai bună calitate a imaginii, examinări cu anestezie realizate cu echipamente compatibile RM ce permit controlul și monitorizarea funcțiilor vitale, IRM pentru întregul corp. La simpozion am vorbit atât despre indicațiile cât și despre contraindicațiile IRM, pentru că există și așa ceva. Pe lângă aceste informații, participanții au cunoscut echipa de medici care va lucra cu acest aparat, precum și echipa brandului Siemens”, explică Dr. Carmen Ciufu, coordonatorul departamentului de imagisticădin cadrul spitalului.

Informații și programări RM la telefon: 0241 RMN OCH (0241 766 624)

Cel mai mare spital privat din Sud-Estul României, Ovidius Clinical Hospital, este dotat cu cele mai bune echipamente pentru a oferi doar servicii de înaltă calitate pacienților săi. Echipa de medici radiologi de la OCH, specializați în străinătate: Dr. Carmen Ciufu (specializată în Franța în rezonanță magnetică), Dr. Angela Câmpean (medic specializat la Bordeaux, care a lucrat 6 ani în Franța), și Dr. Mircea Grigorian au toate competențele și dedicarea pentru a oferi investigații IRM de cea mai bună calitate.