close

Ultima tehnologie din Europa în domeniul Rezonanței Magnetice, acum și la Constanța

2017-10-10

Atunci când medicul recomandă investigații amănunțite, este necesar să vadă rezultatul unei examinări prin rezonanță magnetică pentru un diagnostic corect. Acel moment este deseori dificil pentru pacient pentru că nu știe unde să se îndrepte pentru o investigație de calitate și un rezultat relevant.

Rezonanța magnetică este o metodă modernă, sigură și neinvazivă  de diagnostic pentru afecțiunile osteoarticulare (genunchi,  gleznă, umăr, cot, mână), afecțiuni ale coloanei vertebrale (hernii de disc, inflamații, tumori), dar și cerebrale (accidente vasculare, tumori, infecții). De asemenea, este examinarea ideală pentru abdomen și pelvis și în cazul suspiciunii de diagnostic al  cancerului de sân. În plus, este foarte bine de știut că examinarea IRM este folositoare pentru depistarea malformațiilor fetale în orice moment al sarcinii.

Departamentul de imagistică de la Ovidius Clinical Hospital a fost dotat de curând cu un aparat cu tehnologie de ultimă oră în ceea ce privește rezonanța magnetică: MAGNETOM SEMPRA, lansat de Siemens în martie 2017, primul aparat de acest fel din România. Spitalul privat din Constanța are unul dintre principalele sale obiective achiziționarea de aparate ultra-moderne, de ultimă generație, pentru ca pacienții săi să aibă parte mereu de servicii de cea mai bună calitate.

Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu, medic primar imagistică medicală, coordonatorul departamentului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul OCH, explică mai multe despre aparat și ce înseamnă această tehnologie pentru pacienții care au nevoie de beneficiile pe care le oferă:

“Echipamentul este rapid, mai puțin zgomotos și elimină artefactele date de prezența metalelor, ceea ce înseamnă examinări scurte, silențioase, confort și siguranță pentru pacienții noștri. Deci poate fi folosit fără nicio problemă și pentru pacienții cu implanturi metalice, are toate antenele dedicate posibile. Efectuează orice examinare. Acesta este singurul aparat din sud-estul României care are în dotare anestezie compatibilă cu câmpul magnetic, adică pacienții claustrofobi, copiii, pacienți cu dureri acute ce nu pot sta nemișcati pe durata investigației, precum și pacienții intubați oro-traheal și ventilați mecanic vor putea fi examinați în totală siguranță, cu aparatul de anestezie, cu monitorul de funcții vitale, avându-l pe medicul anestezist în camera magnetului”.

Magneton Sempra este singurul aparat din Constanța care realizează scanări ale întregului corp. De asemenea, are memorie tehnică și, pentru pacienții care repetă examinarea la OCH, folosește aceiași parametri, pentru compararea rezultatelor anterioare cu cele recente.

“Rezonanța magnetică a devenit indispensabilă unui diagnostic corect în orice spital privat de top. Există echipe de lucru formate din medic radiolog, medic clinician, pe diferite specialități: chirurgie, ortopedie, neurochirurgie, oncologie, reumatologie în vederea diagnosticării corecte, tratamentului adecvat și urmărirea pacientului pe termen lung”, menționează Dr. Carmen Ciufu.

Începând cu luna octombrie 2017, pacienții vor putea beneficia in cadrul Ovidius Clinical Hospital de cel mai nou aparat lansat de Siemens pentru investigații de rezonanță magnetică performante.

Cel mai mare spital privat din Sud-Estul României, Ovidius Clinical Hospital, este dotat cu cele mai bune echipamente pentru a oferi doar servicii de înaltă calitate pacienților săi. Echipa de medici radiologi de la OCH, specializați în străinătate: Dr. Carmen Ciufu (specializată în Franța în rezonanță magnetică), Dr. Angela Cîmpean (medic specializat la Bordeaux, care a lucrat 6 ani în Franța), și Dr. Mircea Grigorian au toate competențele și dedicarea pentru a oferi investigații IRM de cea mai bună calitate.