close

WEBINAR PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII – despre chirurgia bariatrică și reducerea greutății corporale

2020-06-10

La solicitarea pacienților noștri am mutat CURSUL PENTRU TRATAREA OBEZITĂȚII în online. Am primit foarte multe solicitări și împreună cu echipa am decis să vă oferim posibilitatea de a participa la acest curs prin intermediul unui webinar. Astfel, în data de 27 iunie 2020 ora 10.00 vom intra în direct cu dumneavostră pentru a vă informa despre tratamentul obezității pe care îl aplicăm la Ovidius Clinical Hospital.

Prezența la webinar este GRATUITĂ și se realizează prin completarea formularului de contact de pe site-ul OCH cu mențiunea "Doresc înscriere webinar" sau prin înscriere telefonică la numărul de telefon 0241 480 400. După înscriere, veți primi pe mail link-ul de acces la webinar pentru a participa și pentru a primi informațiile necesare despre tratamentul obezității.

Participanții la eveniment vor primi un voucher cadou pentru o consultație inițială gratuită la echipa medicală de chirurgie bariatrică, de la care vor putea afla mai multe informații despre ce înseamnă tratamentul chirurgical al obezității și despre redobândirea greutății corporale optime.

În cadrul cursului, echipa de chirurgie bariatrică, formată din Dr. Serac Gabriel, Dr. Vîncă Alina și Dr. Hrițcu Mihai, îi vor informa pe pacienți cu privire la:

- soluţiile pentru reducerea excesului de greutate
- problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate
- calcularea corectă a Indicelui de Masă Corporală – IMC
- rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității – avantaje, metode și riscuri
- evaluarea pacientului și investigațiile pre-operatorii ce trebuie efectuate în chirurgia obezității
- studii de caz și schimb de impresii cu pacienții operați

Invitat special: Dr. Simona Nicodim, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, va discuta despre ’Alimentație și obezitate’.

Obezitatea este o boală cronică, prevalentă în întreaga lume, și reprezintă principalul motiv pentru creșterea morbidității generale, care duce la scăderea speranței de viață. Odată cu obezitatea, în corpul pacientului se instalează afecțiuni asociate, precum probleme respiratorii, metabolice, cardiovasculare, ortopedice, gastrointestinale, reproductive, neurologice. Problemele medicale asociate obezității pot dispărea odată cu scăderea în greutate, însă este necesar un efort susținut din partea pacientului în perioada post-operatorie pentru a urma indicațiile medicilor și regimul alimentar și cel de exerciții fizice pentru menținerea greutății corporale optime pe termen lung.

Evaluarea pacientului diagnosticat cu obezitate se realizează de către o echipă multi-disciplinară, ce are în componența sa specialiști în: anestezie și terapie intensivă, endocrinologie, cardiologie, pneumologie, diabet, nutriție și boli metabolice, recuperare medicală și psihologie medicală.

În prezent, chirurgia bariatrică și metabolică reprezintă cel mai eficient tratament împotriva obezității morbide și a afecțiunilor asociate. Prin intervenția chirurgicală pentru obezitate, se obține o scădere durabilă în greutate (până la 90% din excesul de greutate), redobândirea stării generale de sănătate, precum și ameliorarea simptomelor cauzate de afecțiunile asociate obezității.

Inovația chirurgiei laparoscopice utilizată în chirurgia bariatrică oferă o serie de avantaje pentru pacient:
-dureri post-operatorii minime
-vindecare rapidă
-cicatrici post-operatorii de dimensiuni reduse
-revenirea în scurt timp la activitățile zilnice

Informația corectă este esențială și reprezintă un prim pas pentru pacienți în abordarea obezității. Echipa de medici specialiști în chirurgie bariatrică din cadrul Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților o evaluare a situației medicale și opțiunile de tratament în vederea scăderii în greutate și a redobândirea stării generale de sănătate.

‘Cursul pentru Tratarea Obezității’ este destinat pacienților pentru care scăderea în greutatea este esențială pentru un stil de viață sănătos, activ.

Vă invităm să vă înscrieți la număr de telefon 0241 480 400 pentru a participa la acest eveniment dedicat pacienților cu obezitate.