close

Simpozioane despre ‘Tehnici moderne de abordare a pacientului chirurgical’, organizate de OCH la Brăila si Focșani

2017-01-19

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din regiunea de sud-est a țării, în parteneriat cu Banca Transilvania, a organizat în luna decembrie 2016 în orașele Brăila și Focșani o serie de simpozioane la care au participat în total peste 160 de medici, majoritatea fiind specializați în chirurgie generală, medicină internă și medicină de familie, dar și din alte specialități, ce au avut ca scop aprofundarea cunoștințelor în domeniul tehnicilor chirugicale moderne de abordare a pacientului ce necesită intervenții chirurgicale.

Medicii specialiști ce au susținut prezentări în cadrul simpozioanelor, Ș.L. Dr. Ciufu Carmen – medic primar radiologie și imagistică medicală, Dr. Fodor Pal – medic specialist ortopedie-traumatologie, Dr. Mocanu Carmen – medic specialist chirurgie ORL, Dr. Serac Gabriel – medic primar chirurgie generală, Dr. Mociu Stelian – medic primar A.T.I. și Ș.L. Dr. Farcaș Cristina – medic specialist medicină internă-homeopatie, au dezbătut subiecte de actualitate în domeniul medical făcând referire îndeosebi la tehnici moderne, miniminvazive, în prezentări precum ‘Chirurgia endocrină’, ‘Chirurgia obezității’, ‘Chirurgia ortopedică’ ‘Chirurgia laparoscopică’, ‘Nanomedicina imunologică’ și ‘Tehnici de anestezie pentru neurochirurgie’.

Medicii participanți la simpozion au beneficiat de prezentări cu informații complexe și cu studii de caz, au dezbătut subiecte de interes, importante în tratamentul chirugical modern al pacientului și au fost plăcut surprinși de prezentările la care au asistat, precum și de specialitățile și patologiile ce pot fi tratate în cadrul Ovidius Clinical Hospital.

Simpozioanele s-au bucurat de prezența unui număr ridicat de medici din regiune, care și-au îmbunătățit și împărtășit cunoștințele în domeniul tehnicilor chirurgicale moderne ce sprijină recuperarea pacientului, și au fost prezentate în știrile media locale și regionale ca evenimente medicale.