close

Simpozionul ‘Tehnici moderne de abordare a pacientului chirurgical’

2016-11-26

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din regiunea de sud-est a țării, în parteneriat cu Banca Transilvania, a organizat în luna octombrie a acestui an un simpozion la care au participat peste 60 de medici, majoritatea fiind specializați în medicina de familie, dar și din alte specialități, ce a avut ca scop aprofundarea cunoștințelor în domeniul tehnicilor chirugicale moderne de abordare a pacientului ce necesită intervenții chirurgicale.

Medicii specialiști ce au susținut prezentări în cadrul simpozionului, Ș.L. Dr. Ciufu Carmen – medic primar radiologie și imagistică medicală, Dr. Rubeli Eugen – medic primar ortopedie-traumatologie, Dr Mocanu Carmen – medic specialist chirurgie ORL, Asist. Univ. Dr. Azis Olgun – medic specialist urologie, Dr. Păvăloiu Valerian – medic specialist chirurgie toracică, Dr. Serac Gabriel – medic primar chirurgie generală și Dr. Mindea Ștefan – medic specialist neurochirurgie, au dezbătut subiecte de actualitate în domeniul tratamentului chirurgical cu tehnici moderne, miniminvazive, precum ‘Chirurgia endocrină’, ‘Chirurgia obezității’, ‘Afecțiunile chirurgicale ale prostatei’, ‘Chirurgia laparoscopică’, ‘Chirurgia toracică’ și ’Tratamentul chirurgical al umărului’.

Medicii participanți la simpozion au beneficiat de prezentări cu informații complexe și cu studii de caz, și au dezbătut subiecte de interes, importante în tratamentul chirugical modern al pacientului. Simpozionul organizat de Ovidius Clinical Hospital s-a bucurat de prezența unui număr ridicat de medici din regiune, care și-au dezvoltat cunoștințele în domeniul tehnicilor chirurgicale moderne ce sprijină recuperarea pacientului.