close

Cursul ”Urgențe Cardio-Vasculare”

2016-04-26

Medicii cardiologi au oferit informații importante în cadrul cursului “Urgențe Cardio-Vasculare” organizat la Ovidius Clinical Hospital pentru medicii de familie.

Aproximativ 50 de medici specialiști – medicină de familie au dezbătut subiecte de interes pentru tratamentul pacienților cu diferite afecțiuni cardio-vasculare.

Medici cardiologi, Asist. Univ. Dr. Cojocaru Lucia și Asist. Univ. Dr. Rădulescu Anca, Ș.L. Dr. Rusali Andrei și Prof. Univ. Dr. Craiu Elvira au dezbătut o serie de subiecte de interes la nivelul cabinetelor de Medicină de Familie printre care se numără aritmiile cardiace, insuficiența cardiacă cronică, pacienții cu stimulator cardiac, precum și tratamentul hipertensiunii arteriale în sarcină, tratamentul diabetului și a bolilor renale la pacienții cu afecțiuni cardio-vasculare.

Scopul cursului este aprofundarea cunoștințelor practice pentru tratamentul afecțiunilor cardio-vasculare frecvente și managementul pacienților cu un istoric medical complex. Prima parte a cursului, desfășurat în noiembrie-decembrie 2015, s-a bucurat de un real succes, ceea ce a determinat repetarea lui cu alte subiecte practice. Cursul a fost organizat în două sesiuni în 2016, ambele desfășurate în cursul lunii aprilie, în incinta OCH.