close

Ovidius Clinical Hospital s-a alăturat Caravanei cu Medici pentru pacienții din mediul rural

2016-03-10

Ovidius Clinical Hospital sprijină inițiativa Asociației Caravana cu Medici de a oferi acces la servicii medicale persoanelor din mediul rural ce nu beneficiază de posibilitatea de a-și evalua starea de sănătate la medicul specialist. O echipă de medici specialiști ai Ovidius Clinical Hospital a acordat consultații de specialitate în cadrul acțiunii ce a avut loc în luna martie în Sibioara, județul Constanța.

Caravana cu medici s-a adresat persoanelor din mediul rural cu acces redus  sau chiar inexistent la servicii medicale. Acest proiect demarat în 2009 implică prezența unei echipe de medici ce evaluează starea de sănătate a locuitorilor din zonele defavorizate prin consultații de specialitate ce includ: recoltări sânge, servicii de imagistică medicală și servicii medicale de specialitate pentru evaluarea stării de sănătate a persoanelor.

Medicii specialiști ce au oferit consultații în zilele de 5 și 6 martie au fost însoțiți de către medici rezidenți ai Spitalului Clinic Fundeni și de către studenți din cadrul Facultății de Medicină București, aceștia fiind instruiți practic în calitate de viitorii medici specialiști în acordarea de îngrijiri medicale, consultații și investigații de specialitate.

“Caravana cu medici este o inițiativă salutară a medicilor din cadrul Institutului Clinic Fundeni, initiațivă care a devenit deja o tradiție. Am răspuns promt solicitării colegilor nostri care au inițiat acest proiect și, alături de ei, medici specialiști ai Ovidius Clinical Hospital s-au deplast în localitatea Sibioara și au acordat consultații de specialitate, gratuite, populației locale care nu poate beneficia în mod frecvent de servicii medicale. Suntem în permanență deschiși unor astfel de proiecte și vom răspunde oricând și altor viitoare solicitări”, declară Ș.L. Dr. Nicolae Ciufu, medic specialist chirurgie generală și director medical în cadrul Ovidius Clinical Hospital.

Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienților cu afecțiuni chirurgicale și medicale multiple. Echipa OCH dorește să egaleze balanța în acordarea de servicii medicale de specialitate întregii populații din zonă prin implicarea în proiecte non-profit ce facilitează accesul la consultații, servicii de imagistică și de diagnosticare a problemelor de sănătate.