och-loader

Testele de laborator pentru COVID-19, RT-PCR și IGG, disponibile la Ovidius Clinical Hospital

Toate persoanele care își doresc să se testeze la cerere pentru noul coronavirus, COVID-19, pot veni la Ovidius Clinical Hospital pentru a realiza testarea în condiții de maximă siguranță.


În cadrul spitalului este disponibilă metoda oficială de testare prin care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a stabilit că se poate realiza diagnosticul infecției. Este vorba de reacția de polimerizare în lanț, Real Time PCR, prin care se identifică prezența virusului SARS-CoV-2. Prețul pentru acest test este de 285 lei. De asemenea, este disponibilă publicului larg și recoltarea pentru Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG”, al cărui cost este 95 lei.


OCH realizează aceste testări prin partenerul său pentru servicii de diagnostic de laborator, Synevo România. Desigur, pentru a putea beneficia de aceste servicii pacienții sunt rugați să se programeze. Pacienții, de la programare, sunt trecuți prin triajul impus de spital.


Ce presupune testarea Real Time PCR

Testarea Real Time PCR presupune un simplu exudat nasofaringian. Pacienții pot vedea rezultatele online în 48 de ore de la recoltare. De asemenea, aceste rezultate, vor fi transmise DSP, conform dispozițiilor legii, indiferent dacă sunt negative sau pozitive.


Testul poate fi solicitat de persoanele care au motive să creadă că ar fi putut să se infecteze, cum ar fi contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei la agenți infecțioși. De asemenea, această testare e importantă pentru cei care trebuie să se deplaseze în afara țării. Angajatorii pot solicita aceste testări pentru angajații lor, care vor să se întoarcă la muncă. Alte categorii de persoane care ar putea avea nevoie de această testare pot fi femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice care au nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor chirurgicale.

Ce presupune recoltarea pentru Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG”

Pentru a vedea dacă o persoană a fost în contact cu virusul SARS-CoV-2, poate fi realizat Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” prin care pot fi detectați anticorpii din probe de sânge, chiar dacă pacientul a prezentat simptome specifice sau nu. Rezultatele în urma acestui test sunt valoroase pentru detectarea contaminării la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.


Din păcate însă, până la acest moment nu există dovezi că persoanele vindecate de COVID-19, care au dezvoltat anticorpi, sunt protejate de o a doua infectare.


Testul oferit de Synevo are o acuratețe de 99% și specificitate de 99,5%, fiind aprobat la sfârșitul lunii aprilie pentru utilizare în UE, după succesul acreditării sale în SUA. Cu toate acestea, testele de detecție a anticorpilor nu pot înlocui rolul testelor de diagnostic molecular Real Time PCR, deoarece un test negativ poate oferi o senzație de falsă siguranță. Anticorpii IgG apar în organism la 14 – 20 de zile de la infectare. Un rezultat negativ nu exclude prezența virusului – pacienții suspecți de COVID-19 trebuie testați ulterior prin metoda PCR.

Testul „Virusul SARS-COV-2 – anticorpi IgG” poate fi făcut de cei care nu sunt siguri dacă au dezvoltat infecția, fiind asimptomatici sau prezentând simptome ușor de confundat cu o răceală.
Ovidius Clinical a luat toate masurile posibile de siguranta impotriva raspandirii virusului SARS-CoV-2, una dintre aceste masuri consta si in asigurarea unui spatiu sigur pentru recoltarea analizelor, asistenta care recolteaza problele pentru RT-PCR, fiind echipata complet conform reglementarilor si mai mult decat atat, recoltarea se face din spatele unei cabine de recoltare special amenajate, astfel incat contactul dintre pacient si asistenta este minim iar recoltarea se face in conditii de maxima siguranta.

Programările pentru oricare dintre testele menționate se pot face la numărul de telefon: 0241 480 400.