och-loader

Locuitorii Constanței și cei din zona metropolitană aferentă pot veni la spitalul OCH fără declarație

2020-05-19

Pe perioada stării de alertă, care are o durată de 30 de zile momentan, locuitorii orașului Constanța și cei din zona metropolitană a acestuia pot veni la spitalul OCH pentru consultații și tratamente medicale fără a fi necesară completarea declarației pe propria răspundere.


Zona metropolitană include municipiul Constanța, orașele: Năvodari, Eforie, Ovidiu, Murfatlar, Techirghiol și comunele: Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Tuzla, Agigea, 23 August, Costinești, Corbu și Poarta Albă.


Pentru ceilalți pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale accesul către spitalul OCH se poate face dacă au asupra lor, completată, ultima variantă de declarație pe propria răspundere întocmită în urma măsurilor impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pe perioada stării de alertă. Motivul care se va selecta va fi: deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță.


Spitalul OCH și Policlinica OCH Constanța au luat toate măsurile necesare pentru a asigura un act medical cât mai sigur posibil atât pentru pacienți cât și pentru cadrele medicale și personalul OCH. Astfel le reamintim pacienților că înainte de a întra într-un cabinet medical este obligatoriu să realizeze triajul epidemiologic și anume:


(1) telefonic - la programare,
(2) la spital - semne, simptome, istoricul de contact, verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,3°C;
(3) pentru pacienții care au semne sau simptome sugestive și pentru cei care se internează: CT-ul pulmonar și
(4) analiza RT-PCR.


Toti pacienții care se adresează instituțiilor OCH trebuie să își facă programare fie telefonic, fie prin completarea formularului de contact de pe site.


Pentru a evita timpul mare de așteptare, asigurați-vă că v-ați programat înainte de a veni la spital și ați parcurs prima etapă a triajului – cea telefonică. De asemenea, pacienții se prezintă în unitatea sanitară doar cu mască de protecție pentru evitarea riscului epidemiologic.


Anunțați la intrare dacă aveți nevoi speciale.


Spitalul OCH și Policlinica OCH Constanța asigură servicii medicale în regim ambulatoriu, de spitalizare de zi sau spitalizare continuă și de recuperare și reabilitare medicală în baza de tratament, la cele mai înalte standarde și în cele mai sigure condiții posibile.