och-loader

Ovidius Clinical Hospital oferă pacienților săi cele mai înalte standarde în cardiologie

2019-12-04

Ovidius Clinical Hospital își menține cele mai ridicate standarde atât în ceea ce privește îngrijirea pacienților, aparatura medicală, cât și în colaborarea cu cei mai buni profeșioniști în domeniul medical. Astăzi aducem în atenția dumneavoastră colaborarea cu doamna Prof. Univ. Dr. Elvira Craiu; vom detalia câteva date personale și profesionale care vin să completeze experiența de o viață în slujba pacienților și dedicarea vieții profesionale, prin pregătirea profesională (didactică) a majorității colegilor dumneaei din specialitatea cardiologie și nu numai.

În 1970, a absolvit Facultatea de Medicină Generală, IMF București și de aproape jumătate de deceniu este dedicată exclusiv pacienților. După ce și-a ales și și-a perfectat pregătirea în specialitatea Cardiologie. În paralel, a ales tema “Factorii medico-sociali în reîncadrarea şi recuperarea socio-profesională a bolnavilor cu infarct miocardic acut” sub coordonarea domnului academician Aurel Moga pentru a deveni Doctor în Științe Medicale în anul 1977; dar, din 2008 a devenit conducător de Doctorat în Medicină, având și în prezent colegi pe care îi îndrumă pentru a obține acest titlu. A urmat toți pașii pentru o viață medicală academică exemplară și astfel în 1980, în urma concursului a devenit medic primar cardiolog și în același an, a devenit membru permanent al Uniunii Medicale Balcanice. Are titlu de membru permanent al Societăţii Române de Cardiologie și membru permanent al Societăţii Europene de Cardiologie, încă, din anul 1990.

În 2005 devine prin concurs, ”Hipertensinolog European” în cadrul Societății Europene de Cardiologie și a Societății Europene de Hipertensiune pentru ca doi ani mai târziu, să îi fie oferită distincția de „Fellow” al Societății Internaționale de Hipertensiune (ISH). Timp de 19 ani a ocupat poziția de medic șef secție cardiologie în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și din 2007 este Profesor Universitar, prin concurs național, la Facultatea de Medicină Generală, Universitatea „Ovidius” Constanţa.

În afară de activitatea medicală susținută, doamna doctor este autorul principal al mai multor cărți care însumează peste 4000 de pagini, din anul 2000 până în prezent („Certitudini în Cardiologia Modernă”, 2 vol., „Electrocardiografia practică”, „Urgenţe cardio-vasculare”, „Electrocardiografia în practica medicală curentă„); se adaugă și cursuri și lucrări practice cu reediții repetate (toate cu ISBN). În cadrul unei cărți de referință, ”Cardiologia clinică” 2015, cu reediție în 2019, sub redacția prof.dr.E.Apetrei, doamna profesor a scris un capitol

În plus, doamna profesor are numeroase participări ca speaker și director de program, la numeroase conferințe/simpozioane/mese rotunde, creditate EMC susținând subiecte de sinteză de mare actualitate științifică.

Numărul articolelor științifice publicate în reviste de prestigiu, românești și europene, este unul important (Dysmetabolic syndrome/ in intech, open science, open mind, Croatia 2012; Recent Advances in Cardiovascular Risk Factors, edited by Mehnaz Atiq, Revista Română de Cardiologie, Archives de L’Union Medicale Balkanique, European Heart Journal, International Journal de Cardiology, Journal of Corornary Artery Disease, Acute Cardiac Care etc.).

Informații și programări la telefon 0241 480 400.