• 11.10.2017

  Eveniment de lansare al celui mai modern echipament de rezonanță magnetică din regiunea Sud-Est a României la OCH

  Medicii constănţeni au participat în data de 12 octombrie 2017 la simpozionul „IRM – Revoluţia fizicii în diagnosticul medical”, organizat de către Ovidius Clinical Hospital cu sprijinul Colegiului Medicilor din Constanţa.

  Specialiştii care au susţinut evenimentul sunt medici de renume, cu o vastă experienţă în domeniul IRM. Participanţii i-au urmărit pe: Ș.L. Univ. Dr. Carmen Ciufu - medic primar radiologie şi imagistică medicală, coordonator al departamentului de imagistică OCH, Dr. Bogdan Pană - medic primar management sanitar şi sănătate publică, doctor în ştiinţe medicale şi director de cercetare şi dezvoltare în cadrul OCH și pe invitații din partea Siemens România: Dr. Preoteasa Florin – Director de Vânzări Siemens Romania și Ing. Niculescu Florin – Country Manager Siemens Healthcare România.

  „Scopul organizării acestui simpozion este de a aduce în atenţia medicilor din Constanţa noutăţile pe care le avem la OCH, mai exact faptul că începând cu luna octombrie 2017 pacienţii se pot adresa spitalului OCH pentru a-şi face investigaţii IRM. Am ales organizarea unui astfel de eveniment deoarece este modalitatea cea mai directă şi apropiată de medici pentru a afla noutăţi medicale, pentru a li se aduce la cunoştinţă toate avantajele pe care le prezintă noul aparat de IRM Siemens Magnetom Sempra care se află deja la OCH”, menționează Dr. Carmen Ciufu.

  Participanții au aflat informații importante despre tehnologia IRM de ultimă generaţie şi Siemens Magnetom Sempra, primul echipament de acest tip achiziţionat de către un spital din România. Medicii care vor folosi acest tip de investigație pot fi mai mult decât încrezători în rezultatele de o acurateţe deosebită care îi vor ajuta să-şi trateze pacienţii.

  „Siemens Magnetom Sempra înseamnă investigaţii rapide şi mult mai silenţioase, cea mai bună calitate a imaginii, examinări cu anestezie realizate cu echipamente compatibile RM ce permit controlul şi monitorizarea funcţiilor vitale, IRM pentru întregul corp. La simpozion am vorbit atât despre indicaţiile cât și despre contraindicaţiile IRM, pentru că există şi aşa ceva. Pe lângă aceste informaţii, participanţii au cunoscut echipa de medici care va lucra cu acest aparat, precum şi echipa brandului Siemens”, explică Dr. Carmen Ciufu, coordonatorul departamentului de imagisticădin cadrul spitalului.

  Cel mai mare spital privat din Sud-Estul României, Ovidius Clinical Hospital, este dotat cu cele mai bune echipamente pentru a oferi doar servicii de înaltă calitate pacienților săi. Echipa de medici radiologi de la OCH, specializați în străinătate: Dr. Carmen Ciufu (specializată în Franța în rezonanță magnetică), Dr. Angela Câmpean (medic specializat la Bordeaux, care a lucrat 6 ani în Franța), și Dr. Mircea Grigorian au toate competențele și dedicarea pentru a oferi investigații IRM de cea mai bună calitate.

  Informații și programări RM la telefon: 0241 RMN OCH (0241 766 624)

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.