• 10.06.2019

  ‘Cursul pentru Tratarea Obezității’, organizat la Ovidius Clinical Hospital

  ‘Cursul pentru Tratarea Obezității’, organizat de către Ovidius Clinical Hospital  într-o serie de ediții consecutive începând din luna martie 2017, a fost un real succes pentru cei peste 400 de participanți, care au aflat numeroase informații necesare pentru luarea unei decizii corecte în privința tratamentului obezității și despre cazurile concrete ce necesită intervenții de chirurgie bariatrică.

  Intrarea a fost gratuită, iar participanții la curs au primit un voucher pentru o consultație inițială gratuită la echipa de chirurgie bariatrică.

  În următoarele luni, echipa de chirurgie bariatrică va continua seria de cursuri pentru pacienții ce suferă de obezitate, la solicitarea acestora exprimată în mediul online. 

   

  Echipa de medici specialiști de la OCH, cu experiență recunoscută în domeniul chirurgiei bariatrice, formată din Dr. Serac Gabriel, Dr. Vîncă Alina și Dr. Hrițcu Mihai, i-au informat pe participanți cu privire la:

  > soluţiile pentru reducerea excesului de greutate

  > problemele și complicațiile medicale cauzate de obezitate

  > calcularea corectă a Indicelui de Masă Corporală – IMC

  > rolul chirurgiei bariatrice în tratarea obezității – avantaje, metode și riscuri

  > evaluarea pacientului și investigațiile pre-operatorii ce trebuie efectuate în chirurgia obezității

  > studii de caz și schimb de impresii cu pacienții operați

   

  Obezitatea este o boală cronică, prevalentă în întreaga lume, și reprezintă principalul motiv pentru creșterea morbidității generale, care duce la scăderea speranței de viață. Odată cu obezitatea, în corpul pacientului se instalează afecțiuni asociate, precum probleme respiratorii, metabolice, cardiovasculare, ortopedice, gastrointestinale, reproductive, neurologice. Problemele medicale asociate obezității pot dispărea odată cu scăderea în greutate, însă este necesar un efort susținut din partea pacientului în perioada post-operatorie pentru a urma indicațiile medicilor și regimul alimentar și cel de exerciții fizice pentru menținerea greutății corporale optime pe termen lung.

  Evaluarea pacientului diagnosticat cu obezitate se realizează de către o echipă multi-disciplinară, ce are în componența sa specialiști în: anestezie și terapie intensivă, endocrinologie, cardiologie, pneumologie, diabet, nutriție și boli metabolice, recuperare medicală și psihologie medicală.

  În prezent, chirurgia bariatrică și metabolică reprezintă cel mai eficient tratament împotriva obezității morbide și a afecțiunilor asociate. Prin intervenția chirurgicală pentru obezitate, se obține o scădere durabilă în greutate (până la 90% din excesul de greutate), redobândirea stării generale de sănătate, precum și ameliorarea simptomelor cauzate de afecțiunile asociate obezității.

  Pentru mai multe informații cu privire la departamentul de chirurgie bariatrică din cadrul Ovidius Clinical Hospital, vizitați www.Ovidius-CH.ro/servicii-medicale/#33-chirurgie-bariatrica

  Ovidius Clinical Hospital – cel mai mare și modern spital privat din regiune

 • Chestionar satisfacție

  Ai fost pacientul nostru? Părerea ta contează pentru noi. Completează formularul de satisfacție adresat pacienților și noi vom avea o vedere de ansamblu a ceea ce trebuie sa imbunătățim.

  Detalii
 • Dicționar medical

  Pentru a putea ințelege termenii medicali mai bine vizualizați dicționarul nostru.

  Detalii
 • Program

  • Luni - Vineri
   08.00-21.00
  • Sambăta
   08.00-15.00
  • Spital
   Program permanent cu 2 linii de gardă în specialitățile chirurgie generală și anestezie, terapie intensivă.